Menu
Geri İrəli

Sosial ev almaq üçün tələb olunan sənədlər – SİYAHI

Müəllif: sumqayitxeber.com • Tarix: 28 Aprel 2017 • Baxış sayı: 1,001 dəfə • Şərh yoxdur

ipoteka_1_1492754006_1493374453“MİDA” Məhdud Məsuliyyətli Cəmiyyətinin sərəncamında olan mənzillərin güzəştlə əldə edilməsini təmin etmək məqsədilə “Elektron hökumət” portalında yaradılacaq “Güzəştli mənzil” elektron sisteminin istifadəyə verilməsi ilə bağlı hazırlıq işləri tamamlanmaq üzrədir.

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Mənzil İnşaatı Dövlət Agentliyindən verilən məlumata görə, ötən müddət ərzində aidiyyəti dövlət orqanları ilə təşkil olunmuş səmərəli əməkdaşlıq nəticəsində güzəştlə mənzil əldə etmək hüququ olan vətəndaşlar tərəfindən təqdim olunmalı sənədlərin siyahıları dəqiqləşdirilib. Eyni zamanda, təqdim olunacaq sənədlərin müvafiq qurumlar tərəfindən yoxlanılması müddətini minimuma endirərək vətəndaşların rahatlığını təmin etmək məqsədilə aidiyyəti məlumat bazalarının “Güzəştli mənzil” sistemi ilə inteqrasiyası üçün tədbirlər görülüb.

Sözügedən sənədlər güzəştlə mənzil əldə etmək hüququ olan şəxslərin kateqoriyaları üzrə qruplaşdırılaraq Agentliyin tabeliyində olan “MİDA” MMC-nin internet səhifəsində yerləşdirilib. Sözügedən kateqoriyalarla və hər bir kateqoriya üçün tələb olunan sənədlərin siyahıları ilə www.mida.az “internet-saytı”nın ana səhifəsində müvafiq olaraq “GÜZƏŞTLİ MƏNZİLİ KİM ALA BİLƏR?” və “TƏLƏB OLUNAN SƏNƏDLƏR” keçidləri vasitəsilə tanış olmaq mümkündür.

“MİDA” MMC-nin sərəncamında olan mənzilləri güzəştlə əldə etmək hüququ olan vətəndaşların aidiyyəti sənədlərinin qəbuluna “Güzəştli mənzil” elektron sisteminin əsasnaməsi təsdiq olunduqdan sonra başlanılacaq. Sənədlərin qəbulunun başlanmasının tarixi barədə əlavə məlumat veriləcək.

“MİDA” Məhdud Məsuliyyətli Cəmiyyətinin sərəncamında olan mənzilləri güzəştlə əldə etmək hüququna malik olan şəxslər tərəfindən “Güzəştli mənzil” elektron sistemində qeydiyyatdan keçmək üçün təqdim olunmalı sənədlər:

1. GƏNC AİLƏNİN ÜZVÜ OLAN ŞƏXSLƏR ÜÇÜN

(“Gənclər siyasəti haqqında” Azərbaycan Respublikasının Qanununun 1.0.3-cü bəndinə əsasən gənc ailə dedikdə yaşı 35-dən çox olmayan şəxslərin nikaha daxil olmasından yaranan ailə, habelə himayəsində azı bir uşağı olan və yaşı 35-dən çox olmayan tək valideyn nəzərdə tutulur.)

1.1. Şəhid ailəsinin üzvü (əri/arvadı, övladları) tərəfindən təqdim edilməli sənədlər

əri/arvadı olduqda:

Azərbaycan Respublikası Əmək və Əhalinin Sosial Müdafiəsi Nazirliyi yanında Dövlət Sosial Müdafiə Fondu tərəfindən verilmiş Şəhid ailəsinin statusu haqqında vəsiqənin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti (Azərbaycan Respublikası Nazirlər Kabinetinin 1994-cü il 15 yanvar tarixli 10 saylı qərarı ilə təsdiq edilmiş “Şəhid adının əbədiləşdirilməsi və şəhid ailələrinə edilən güzəştlərin tətbiqi qaydaları”nın 4.2-ci bəndinə əsasən Şəhid ailəsinin statusu haqqında vəsiqə Əmək və Əhalinin Sosial Müdafiəsi Nazirliyi yanında Dövlət Sosial Müdafiə Fondunun şəhər, rayon şöbələri tərəfindən verilir.);

Şəhid olmuş ərin/arvadın ölüm haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Uşağının və ya uşaqlarından birinin doğum haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.
övladları olduqda:

Müraciətedənin valideyninin Azərbaycan Respublikası Əmək və Əhalinin Sosial Müdafiəsi Nazirliyi yanında Dövlət Sosial Müdafiə Fondu tərəfindən verilmiş Şəhid ailəsinin statusu haqqında vəsiqəsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

Şəhid olmuş valideynin ölüm haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;

Müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin doğum haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedən evli olmadıqda – uşağının və ya uşaqlarından birinin doğum haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

QEYD:

1) Müraciətedənin əri/arvadı xarici vətəndaş olduqda – ərinin/arvadının xarici pasportunun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

2) Nikah xarici ölkədə bağlandıqda – nikah haqqında şəhadətnamənin tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

2.2. Milli Qəhrəman (özü, əri/arvadı, övladları) tərəfindən təqdim edilməli sənədlər

özü olduqda:

“Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı” adının vəsiqəsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;

Müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;

Müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedən evli olmadıqda – uşağının və ya uşaqlarından birinin doğum haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.
QEYD:

1) Müraciətedənin əri/arvadı xarici vətəndaş olduqda – ərinin/arvadının xarici pasportunun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

2) Nikah xarici ölkədə bağlandıqda – nikah haqqında şəhadətnamənin tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

əri/arvadı olduqda:

Milli Qəhrəman sağ olduqda:

“Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı” adının vəsiqəsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.
Milli Qəhrəman vəfat etdikdə:

“Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı” adının vəsiqəsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Milli qəhrəmanın ölüm haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Uşağının və ya uşaqlarından birinin doğum haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.
övladları olduqda:

“Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı” adının vəsiqəsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin doğum haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olumuş surəti;
Müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedən evli olmadıqda – uşağının və ya uşaqlarından birinin doğum haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.
QEYD:

1) Müraciətedənin əri/arvadı xarici vətəndaş olduqda – ərinin/arvadının xarici pasportunun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

2) Nikah xarici ölkədə bağlandıqda – nikah haqqında şəhadətnamənin tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

1.3. Məcburi köçkün və ya ona bərabər tutulan şəxs tərəfindən təqdim edilməli sənədlər

Azərbaycan Respublikası Qaçqınların və Məcburi Köçkünlərin İşləri Üzrə Dövlət Komitəsi tərəfindən verilmiş, seriya və nömrəsi olan Məcburi köçkün statusu haqqında vəsiqənin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedən evli olmadıqda – uşağının və ya uşaqlarından birinin doğum haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.
QEYD:

1) Müraciətedənin əri/arvadı xarici vətəndaş olduqda – ərinin/arvadının xarici pasportunun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

2) Nikah xarici ölkədə bağlandıqda – nikah haqqında şəhadətnamənin tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

1.4. Ən azı 3 il dövlət qulluğunda qulluq edən, o cümlədən dövlət qulluğunun xüsusi növündə xidmət keçən şəxs tərəfindən təqdim edilməli sənədlər

dövlət qulluğunda qulluq edən şəxs:

Azərbaycan Respublikası Dövlət İmtahan Mərkəzindən dövlət qulluğunda qulluq müddəti göstərilməklə və hal-hazırda dövlət qulluğunda işləməsinə dair verilən arayış;
İş yerindən arayış;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedən evli olmadıqda – uşağının və ya uşaqlarından birinin doğum haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.
QEYD:

1) Müraciətedənin əri/arvadı xarici vətəndaş olduqda – ərinin/arvadının xarici pasportunun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

2) Nikah xarici ölkədə bağlandıqda – nikah haqqında şəhadətnamənin tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

Dövlət qulluğunun xüsusi növündə qulluq edən şəxs:

Dövlət qulluğunun xüsusi növündə qulluq müddəti göstərilməklə iş yerindən arayış;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedən evli olmadıqda – uşağının və ya uşaqlarından birinin doğum haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.
QEYD:

1) Müraciətedənin əri/arvadı xarici vətəndaş olduqda – ərinin/arvadının xarici pasportunun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

2) Nikah xarici ölkədə bağlandıqda – nikah haqqında şəhadətnamənin tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

1.5. Ən azı 5 il dövlət ümumtəhsil məktəbində müəllim işləyən şəxs tərəfindən təqdim edilməli sənədlər

Dövlət ümumtəhsil məktəbində staj müddəti göstərilməklə iş yerindən arayış;
Əmək kitabçasının təsdiq olunmuş surəti (hər səhifədə “əsli ilə düzdür” yazılmaqla imzalı və möhürlü);
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedən evli olmadıqda – uşağının və ya uşaqlarından birinin doğum haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.
QEYD:

1) Müraciətedənin əri/arvadı xarici vətəndaş olduqda – ərinin/arvadının xarici pasportunun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

2) Nikah xarici ölkədə bağlandıqda – nikah haqqında şəhadətnamənin tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

1.6. Fəlsəfə doktoru elmi dərəcəsi olan şəxs tərəfindən təqdim edilməli sənədlər

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Ali Attestasiya Komissiyası tərəfindən verilmiş və ya Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Ali Attestasiya Komissiyasında nostrifikasiyadan keçmiş diplomun notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedən evli olmadıqda – uşağının və ya uşaqlarından birinin doğum haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.
QEYD:

1) Müraciətedənin əri/arvadı xarici vətəndaş olduqda – ərinin/arvadının xarici pasportunun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

2) Nikah xarici ölkədə bağlandıqda – nikah haqqında şəhadətnamənin tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

1.7. İdman sahəsində xüsusi xidmətləri olan şəxs (fəxri bədən tərbiyəsi və idman xadimi, ölkə miqyaslı yarışların qalibi (I yer), beynəlxalq miqyaslı yarışların mükafatçısı (I, II və ya III yer) tərəfindən təqdim edilməli sənədlər

Azərbaycan Respublikası Gənclər və İdman Nazirliyindən müraciətedənin idman sahəsində xüsusi xidmətlərini əks etdirən arayış;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedən evli olmadıqda – uşağının və ya uşaqlarından birinin doğum haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.
QEYD:

1) Müraciətedənin əri/arvadı xarici vətəndaş olduqda – ərinin/arvadının xarici pasportunun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

2) Nikah xarici ölkədə bağlandıqda – nikah haqqında şəhadətnamənin tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

2. AİLƏ VƏZİYYƏTİNDƏN VƏ YAŞINDAN ASILI OLMAYARAQ DİGƏR ŞƏXSLƏR ÜÇÜN

2.1. Elmlər doktoru elmi dərəcəsi olan şəxs tərəfindən təqdim edilməli sənədlər

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Ali Attestasiya Komissiyası tərəfindən verilmiş və ya Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Ali Attestasiya Komissiyasında nostrifikasiyadan keçmiş diplomun notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti (Elmlər doktoru diplomu keçmiş SSRİ dövründə verildiyi halda – həmin diplomun notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti);
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedən evli olduqda – müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedən evli olduqda – müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedən evli olmadıqda – müraciətedənin ailə vəziyyətinə dair arayış.
QEYD:

1) SSRİ dövründə verilmiş elmlər doktoru diplomu rus dilində olduqda – həmin diplomun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

2) Müraciətedənin əri/arvadı xarici vətəndaş olduqda – ərinin/arvadının xarici pasportunun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

3) Nikah xarici ölkədə bağlandıqda – nikah haqqında şəhadətnamənin tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

2.2. Ən azı 15 il dövlət qulluğunda qulluq edən şəxs tərəfindən təqdim edilməli sənədlər

Azərbaycan Respublikası Dövlət İmtahan Mərkəzindən dövlət qulluğunda qulluq müddəti göstərilməklə və hal-hazırda dövlət qulluğunda işləməsinə dair verilən arayış;
İş yerindən arayış;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedən evli olduqda – müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedən evli olduqda – müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedən evli olmadıqda – müraciətedənin ailə vəziyyətinə dair arayış.
QEYD:

1) Müraciətedənin əri/arvadı xarici vətəndaş olduqda – ərinin/arvadının xarici pasportunun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

2) Nikah xarici ölkədə bağlandıqda – nikah haqqında şəhadətnamənin tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

2.3. Ən azı 3 il hərbi xidmətdə olan, həmçinin ehtiyata və istefaya buraxılmış Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçuları (müddətli həqiqi hərbi xidmətdə olan hərbi qulluqçulardan başqa), həmçinin ehtiyata və istefaya buraxılmış Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçuları (“Hərbi vəzifə və hərbi xidmət haqqında” Azərbaycan Respublikası Qanununun 41.0.6-cı, 41.0.7-ci, 41.0.8-ci, 41.0.10-cu, 42.0.3-cü, 42.0.4-cü və 42.0.5-ci maddələrində nəzərdə tutulan hallarda ehtiyata və ya istefaya buraxılmış hərbi qulluqçular istisna olmaqla) tərəfindən təqdim edilməli sənədlər

ən azı 3 il hərbi xidmətdə olan Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçuları:

İş yerindən hərbi xidmətdə qulluq müddəti göstərilməklə verilən arayış;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedən evli olduqda – müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedən evli olduqda – müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedən evli olmadıqda – müraciətedənin ailə vəziyyətinə dair arayış.
QEYD:

1) Müraciətedənin əri/arvadı xarici vətəndaş olduqda – ərinin/arvadının xarici pasportunun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

2) Nikah xarici ölkədə bağlandıqda – nikah haqqında şəhadətnamənin tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

ən azı 3 il xidmətdə olub ehtiyata və istefaya buraxılmış Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçuları:

Azərbaycan Respublikası Səfərbərlik və Hərbi Xidmətə Çağırış üzrə Dövlət Xidməti tərəfindən Azərbaycan Respublikasının Silahlı Qüvvələrində və ya Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrdə hərbi xidmətkeçmə müddəti və tərxis olunma maddəsi göstərilməklə verilmiş hərbi xidmətkeçmə haqqında arayış;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedən evli olduqda – müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedən evli olduqda – müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedən evli olmadıqda – müraciətedənin ailə vəziyyətinə dair arayış.
QEYD:

1) Müraciətedənin əri/arvadı xarici vətəndaş olduqda – ərinin/arvadının xarici pasportunun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

2) Nikah xarici ölkədə bağlandıqda – nikah haqqında şəhadətnamənin tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

2.4. Ən azı 3 il daxili işlər orqanlarında xidmət keçən xüsusi rütbəsi olan şəxs tərəfindən təqdim edilməli sənədlər

Daxili işlər orqanında xidmət keçmə müddəti və xüsusi rütbəsi göstərilməklə iş yerindən verilən arayış;
Müraciətedənin şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedən evli olduqda – müraciətedənin ərinin/arvadının şəxsiyyət vəsiqəsi;
Müraciətedən evli olduqda – müraciətedənin nikah haqqında şəhadətnaməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;
Müraciətedən evli olmadıqda – müraciətedənin ailə vəziyyətinə dair arayış.
QEYD:

1) Müraciətedənin əri/arvadı xarici vətəndaş olduqda – ərinin/arvadının xarici pasportunun tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti;

2) Nikah xarici ölkədə bağlandıqda – nikah haqqında şəhadətnamənin tərcüməsinin notarial qaydada təsdiq olunmuş surəti.

Facebook Şərhləndirmə:

Şərhinizi yazın